Горско училище отваря врати в Кюстендил, предаде "Фокус“. Инициативата е на Община Кюстендил и ще се провежда в лесопарк "Хисарлъка“. Началото е днес от 10.30 часа.

Сред прохладата на лесопарка, докато децата се забавляват и играят ще научат повече за тайните на гората и нейните обитатели. Образователният курс е за деца от 6 до 12 години и ще се провежда понеделник, вторник, сряда и всеки уикенд до началото на учебната година.

"Добре дошли са всички малчугани, които обичат природата и са любопитни да открият тайните на лесопарк "Хисарлъка“, каза кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Целта на детския образователен курс в горското училище е да събуди интереса на децата към растителния свят, да развие усет към природата, както и да запознаем малчуганите с основните иглолистни и широколистни видове, планински ,полски цветя и билки.

По време на заниманията в горско училище децата от първи до четвърти клас ще получат познания за гората по един забавен и артистичен начин. Така ще се постави началото на един процес за изграждане на екологично съзнание у децата.

Заниманията ще се провеждат от 10:30 до 15:00 часа в обучителният център при къщичката на Баба Яга. Те ще се водят от ландшафтният архитект и педагог Ева Константин.