Горските педагози на Южноцентралното държавно предприятие – Смолян от ДГС Смилян, ДГС Смолян и ДГС Широка лъка, провеждат уроци по горска педагогика с младежи на възраст от 12 до 18 години, които са на скаутски лагер на хижа "Ледницата“ край село Гела. Във връзка с образователната кампания на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите, която се провежда под мотото: "Безотговорността е най-опасната искра“, ще бъде поставен акцент върху важността от опазването на горите от пожари, съобщиха от ЮЦДП - Смолян.

От РД "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян ще се включат със специализирана техника и демонстрации на терен.

Кампанията "Безотговорността е най-опасната искра“ има за цел да засили превенцията, да се изостри вниманието и повиши отговорността на хората от всички възрастови групи към този обществено значим проблем, като се провежда в партньорство с Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ и други институции в цялата страна.