Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански, ръководи разследване по образувано досъдебно производство за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на правилата, установени със Закона за контрол върху наркотичните вещества и npeкуpcopите - престъпление по чл. 354в, ал. 1, пр. 1 и пр. 2 от НК.

По делото са проведени разпити на свидетели, оглед на местопроизшествие - нива в гориста местност в района на с. Бождово, община Сандански, личен обиск, претърсване и изземване на МПС, в жилище в гр. Сандански и в селскостопанска постройка.

Събрани са доказателства за съпричастност към извършеното престъпление на Н.К., на 40 години, служител в горското стопанство. Той е привлечен в качеството на обвиняем за засяване и отглеждане на 300 растения от рода на конопа и е разпитан в това качество.

С постановление на прокурор Н.К. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него.

Междувременно стана ясно, че и ръководството на ЮЗДП ДП – Благоевград се е самосезрало по публикации в местни медии, във връзка със задържан в канабисова нива горски служител. 

Ще бъде поискана информация от ОД МВР и при потвърждаване на изнесеното в медиите, към въпросния служител ще бъдат предприети най-строгите мерки за наказание.