Гората край добричкото село Дончево е предпочитано място за кратки, еднодневни туристически походи от ранна пролет до късна есен, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Добруджанското село е само на около 5 минути с влак от Добрич и много туристически клубове организират походи в околностите му. В този период на годината атракция са обширните масиви, обсипани с кокичета и минзухари, а скоро и със синчец.

Любителите на растения знаят, че в това землище се среща голямо разнообразие от билки - горицвет, лайка, глог, глухарче, слез, бъз, полски мак, овчарска торбичка, синя жлъчка, също дилянка и див хмел, а в някои части и еньовче. Твърде разпространен е дрянът.

Запалените туристи и кулинари могат да открият див чесън дори и през февруари, ако времето е топло, както сега. Макар да е на повече от 100 години, жп гара Дончево изглежда добре, предизвиква сантиментални чувства и напомня за отминали времена със специфичния си архитектурен стил. Основен ремонт е направен на сградата през 2011 година по проект "Красива България“.

Жулиета НИКОЛОВА