Строежът на бъдещата Индустриална зона на Варна ще стартира през 2025 година. Това стана ясно от думите на кмета Благомир Коцев, който се срещна с министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, предаде репортер на "Фокус".

Тя ще се намира на територията на община Аксаково. До стартирането на изграждането й, трябва да бъде приет новия Общ устройствен план на съседната на Варна община.

Новата Индустриална зона ще бъде иновативна, стана ясно от думите на министър Богданов. Различното в нея е, че ще има и агро хъб. В момента се водят разговори за това с Министерството на земеделието. Целта е там да бъдат изградени мощности от хранително-вкусовата промишленост.

Цялата зона ще бъде с големина от 4500 декара. Ще се намира край с. Слънчево.

В момента Министерството на икономиката, заедно с общините Варна и Аксаково работят по техническата оценка на бъдещата Индустриална зона.

Целта е тя да дава работни места за високотехнологични производства, с висока добавена стойност. Заради нея днес министър Богданов се срещна и с представители на университетите в града, за да се осмислят учебните програми така, че да бъдат адекватни към професионалната компетентност на младите хора, които да започнат работа в производствата в бъдещата Индустриална зона на Варна.