Хванаха камион с подменен регистрационен номер да разтоварва отпадъци, без да има право на това, твърдят от депото в София. Става дума за 400 килограма.

Камери снимат камионите на кантара. На тези кадри се вижда часът, в който влиза превозното средство и регистрационният му номер.

Камионът влиза в завода в 9 часа и 58 минути. Разтоварва боклука и на излизане служителите виждат, че всъщност номерата му отпред и отзад са различни.

Номерът отпред е за камион с разрешение за достъп. А номерът отзад - без, казват от там.

"След като започнахме да проверяваме камиона по-обстойно и повикахме полиция, шофьорът махна номера отпред, който не беше реален, и остана с номерата, с които е регистриран камионът“, заяви зам.-директорът "Производство“ на СПТО Валентин Баев.

"Виждате тези кабелни връзки, на разговорен език свински опашки, те в момента не са нужни, те са нужни за да се пъхне подмененият номер върху този, да влезе камиона да разтовари отпадъка и като напусне предприятието да си го извади много лесно“, обясни още Валентин Баев.

Двата регистрационни номера са на камиони, собственост на една и съща фирма.

"Така с два камиона те могат да извозват двойно повече отпадък“, каза още Баев.

В позиция до bTV собственикът на камионите твърди друго - преди портала на завода, шофьорът видял, че е загубил предния номер.

За да може да разтовари, слага друг от номерата на нашите камиони, който също е включен в регистрационния ни документ. Вторият номер се е озовал в него в понеделник, когато е носил броня на наш катастрофирал камион за ремонт.

Докато е разтоварвал, негов колега му се обажда, защото е намерил по път регистрационния му номер. Донесъл му го е на разтоварището и шофьорът си го е монтирал обратно.

Камионът е задържан в завода. А за внесения с него боклук, собственикът ще си плати.