За голям камион по алеите в Морската градина, сигнализираха варненци. Оказа се, че превозното средство е за извозване на листа. Днес десетки работници събират суха листна маса по полянките. Така се подготвя Морската градина за предстоящия празник – 6 септември.

Припомняме, че преди дни стартира и подготовката по премахването на дънери и засаждането на нови дървета на мястото на изсъхналите и отстранените по пешеходната зона и централната част на града, както и в Морската градина.

Очаква се и районните кметства да подготвят списък на шахтите, които трябва да се почистят приоритетно в началото на есенния сезон. Доклади от районите се подготвят и по отношение на състоянието на охранителните канали и дерета, за да могат да се предприемат необходими и навременни мерки. Това пък са дейности по подготовката на града за есенно-зимния период. Ще се почистват шахтите и ще се отстраняват сухи дървета и клони. Предстои и ново възлагане за почистването на шахтите в града. Фирмата-изпълнител е заявила готовност да изпълни необходимите мерки заради листопадния период и преди обилните дъждове през есента.