Заради честите аварии по водопроводите и спирането на водата нараства недоволството сред жителите на село Крушаре, община Сливен. В тази връзка се проведе среща между инициативния им комитет, кметът на общината и управителят на ВиК Сливен, на която бе взето решение да бъде направена поетапна реконструкция на водопровода. Недоволните жители на селото поставиха срок, в който да бъде изработен проекта, за да не предприемат ефективни протестни действия.

Цялото село е разкопано, заради авариите.

"От септември най-малко 15 дни нямаме вода. Решени сме на крайни мерки, с протести, в зависимост от отговора на кмета на общината. До момента мерки не са взети. ВиК системата е направена 1962 г. и не е подменяна", каза Йорданка Таскова пред БНТ.

"За съжаление - такова е състоянието на мрежите във всички населени места в Община Сливен, които са 44. В летния период положихме големи усилия във всяко населено място да има вода и в момента имаме само 3 населени места с режим на вода. Тук в Крушаре проблемът е налягането и старата амортизирана мрежа, но общината не е в състояние да подменя на всички села съоръженията. Като кратки мерки сме предложили до края на седмицата да бъде монтиран регулатор на налягането, което според експерти ще намали авариите. Другата мярка е дали и за колко време може да сменят довеждащия водопровод, и да го разделят на зони", заяви зам.- кмет на община Сливен Камен Костов.

Хората споделиха, че през лятото са се случили най-много аварии, което затруднява особено семействата с деца и най-възрастните хора. Готови са на ефективни протести и затваряне на пътя Сливен - Ямбол.