"През 2022 г. предупредих, че политиката на "Спаси София“ и техния заместник-кмет по транспорта ще доведе до хаос, а София ще бъде превърната в бойно поле", каза  заместник-председателят на Комисията по транспорт в Столична община Карлос Контрера в свое изказване във Facebook.

Повод за реакцията му е репортаж на БНТ, който показва как водачи на автобуси в столичния градски транспорт карат с превишена скорост, за да спазят новите разписания. Въпреки възраженията на експерти, на Центъра за градска мобилност, заместник-кметът по транспорта на "Спаси София“ ускори разписанията по много линии. Така новите правила карат водачите да превишават скоростта, за да си спазят графика.

"Стигаме до куриози градски автобуси да возят пътници със скорост 50-60-70-80 км/ч. Такива случаи има по А3, по А111, по А59. Същото е и по крайградските линии за Нови Искър и Кремиковци. Нали си представяме ако има ситуация и рязко спиране, как правостоящите буквално ще бъдат изхвърлени към предната част на кабината? Нали си представяме при едно ПТП с тази скорост как и водачът, и пътниците ще пострадат? Заради безумията на "спасителите“ ще се случи някоя кървава баня. Градските автобуси не са пригодени да се движат с високи скорости. На 40 км/ч вече е рисково, особено ако има правостоящи, инвалиди, деца и майки с колички", каза Контрера.