Специализирана полицейска операция бе проведена на територията на общините Дупница, Сапарева баня и Бобошево, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Операцията бе разпредена от директора старши комисар Светослав Григоров и имаше превантивни цели за ограничаване на противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица, нарушения на обществения ред, предотвратяване на употреба на алкохол, тютюневи изделия и наркотични вещества.

Операцията бе проведена от служители на Районно управление -  Дупница,  на сектор  "Специализирани тактически действия“ при Областна дирекция на МВР – Перник,  представител на Община Дупница и служители на отдел "Закрила на детето“ за времето от 22.00 часа на 28 юли до 4.00 часа на 29 юли.

По време на осъществените специализирани действия са изведени от дискотека в Дупница 25 непълнолетни лица, 22-ма от тях са били с придружител, 3-ма – без,  непълнолетен клиент на заведението е  консумирал алкохолна напитка. За  установените нарушения са съставени 3 акта за установяване на административно нарушение на родителите на непридружените лица и 1 акт на юридическото лице, стопанисващо дискотеката.