Специализирана операция е проведена на територията на област Кюстендил за времето от 15 до 20 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Действията са били за контрол на водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства и спазването на правилата за участие в движението, правоспособност на водачите, ползването на защитни каски както от водачите, така и от пътниците, използването на светлоотразителни жилетки и светлоотразителни елементи от водачите.

Проверени са 31 мотоциклетиста, 9 мотопедиста, 9 велосипедиста, 17 водачи на тротинетки.  За установените нарушения са наказани  1 мотоциклетист - съставен акт, 2 велосипедисти - глобени с фиш, 3-ма водачи на индивидуални електрически превозни средства - за управление без каска и за превозване на втори човек. Наложени са глоби с фиш и на 12 пешеходеца.

 На територията на Кюстендилска област е проведена и специализирана полицейска операция по широкообхватния метод с участието на служители от НАП, Агенция "Митници“, ТОЛ. Проверени са 42 МПС и 45 лица. За установените нарушения пътните полицаи са наложили 4 наказания с АУАН и 1 с фиш. Представителите на ТОЛ са установили 4 нарушения.