Писателят Георги Господинов представя романа "Времеубежище“ и сборника с литературни есета "В пукнатините на канона“ във Велико Търново днес от 17:30 ч. в голямата зала на Община Велико Търново, като част от инициативата Фоайе на книгата с автограф, съобщиха от общината.

Събитието е част от културната програма на Регионална библиотека "Петко Р. Славейков“ и се осъществява с подкрепата на Министерство на културата, Община Велико Търново, ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“, Асоциация "Българска книга“ и Издателство "Жанет 45“.

Романът "Времеубежище“ току що беше избран за Книга на месец май в Австрия. Изборът се прави от Австрийското национално радио и телевизия ORF/Ö1 и Асоциацията на книгоразпространителите.

Британското издание на "Времеубежище“ в превод на английски от Анжела Родел вече може да се поръча с твърди корици. Официалната дата на издаване на Timeshelter е 12 май, когато книгата тръгва по книжарниците и към своите читатели от цял свят.

Георги Господинов е поканен да води Майсторския клас по творческо писане тази година за завършващите престижния колеж Холдън в Торино, Италия. Господинов беше сред седемте члена на Европейското жури за литература, което избра в Париж миналата седмица носителят на Европейската награда.