Георги Господинов, Анжела Родел и Васко Кръпката са сред гостите на 14-то издание на форума "Февруари – Месец на Америка в Кърджали", съобщиха за "Фокус" от пресцентъра на Общината.

На 6 февруари с лекция "Перспективи в развитието на българо-американските отношения 120 години по-късно" на депутата Валентин Тончев, в залата на Бизнесинкубатора от 11 часа, ще бъде открито 14-тото издание на форума "Февруари - Месец на Америка в Кърджали".

Той традиционно се организира от Дружество "Приятели на САЩ“ със съдействието на Община Кърджали и посолството на САЩ.

Това обявиха на пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн и председателят на Дружеството "Приятели на САЩ" Валентина Иванова.

Сред проявите, включени в рамките на месеца на Америка в Кърджали, са среща с Георги Господинов и Анжела Родел, спечелили наградата Букър – пример за истински българо-американски творческия тандем, вечер на американския блус с Васко Кръпката.

По време на форума ще се проведе традиционният Конкурс за превод за 10, 11 и 12 клас заедно с Комисия "Фублрайт" като председател на журито е Анжела Родел.

Ще бъде представено поредното издание на вестник "Приятели плюс“, създаден от децата в школите на ОДК.

Друга проява е представянето на интернет игра "Какво знаем за президентите на САЩ“ на английски език. Тя е създадена от ученици от Средно училище с математическа насоченост "Отец Паисий"–Кърджали и ще бъде демонстрирана в училището и в Езикова гимназия "Христо Ботев“.