Заместник областният управител на Русе Георги Георгиев обсъди подготовката на изборите на 27 октомври със новоназначения директор на ОДМВР ст. комисар Николай Кожухаров. По време на разговора Георгиев отбеляза, че мерките за недопускане на купения вот трябва да продължат да са водещ приоритет за всички институции в региона и изрази увереност, че партньорството между Областната администрация и полицията ще бъде на необходимото ниво. "Убеден съм, че полагането на всички усилия от наша страна за гарантиране на честността на вота ще накара повече хора да отидат до урните другата неделя“, каза Георгиев.

Заместник областният управител посочи, че е необходима нулева толерантност към всеки, който си позволи да купува гласове. Двамата обсъдиха и охраната на бюлетините, които ще бъдат доставени утре в Областната администрация. Георгиев пожела успешна и ползотворна работа на този пост на Кожухаров и изрази увереност. "Бъдете решителен, лоялен и смел в постъпките си! Признателен съм Ви, че не само ежедневно изпълнявате своите задължения, но и възприемате работата си като мисия! Бъдете полезен с дейността и личния си пример“, допълни заместник областният управител. Георгиев изказа благодарност и на досегашния директор старши комисар Пламен Първанов за отличното сътрудничеството между двете институции. Със заповед на министъра на вътрешните работи старши комисар Пламен Първанов е преназначен на длъжност директор в Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.В днешната среща участва и заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, който на практика представи новия директор на ОДМВР в крайдунавския град.

Кожухаров досега бе заместник-директор и началник на отдел "Криминална полиция“ в Областната дирекция в Русе.Той е роден на 26 декември 1975 г. в София. Завършил е Академията на МВР през 2000 г. със специалност "Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред“, а през 2007 г. се дипломира като магистър в специалност "Право“ в Русенския университет. В системата на МВР работи от 2000 г.Преминал е редица курсове и специализации в областта на правоприлагането и сигурността, награждаван е многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност.