Случи се нещо безпрецедентно. Кметът ни покани на обсъждане на бюджета, но забрани то да се излъчва на живо. Терзиев си тръгна след 15 минути.Това заяви Георги Георгиев от СОС по време на брифинг на ГЕРБ в Столична община, предаде репортер на "Фокус".

"Кметът не отговори ще има ли и една детска градина извън бюджета, който ние бяхме планирали. Терзиев се разсърди и си тръгна."

Според Георги Георгиев е било изключително непрофесионално от старана на кмета да напусне срещата. "Той избяга. Откъде обещаните от него 40 милиона лева ще бъдат дадени", попита Георгиев и допълни: "Ще има ли поскъпване на билетите от градския транспорт. Има ли достъп на случайни хора до деловодните документи на Столичната община?

"Полицай проверяват кой какво снима. София не е фирма, в която чорбаджията да си прави каквото си пуска. Кметът да се върне, да обсъдим бюджета", призова Георгиев.

Кандидат кметът Терзиев може да не се появява на обществено обсъждане, но кметът на София не може да си тръгва като разсърдена госпожица, каза още бившия председател на Столичния общински съвет.

Представители на ПП ГЕРБ в СОС заявиха, че бюджетът на Йорданка Фандъкова е бил наречен "мързелив", а сегашният предложен бил "просто негово копие". Според тях намя прозрачност и уважение към работата на бившия кмет. 

Георги Георгиев заяви, че има главен архитект в сянка Любомир Георгиев и много административни нарушения.