Да си преподавател по Търговско право и да участваш като народен представител в изменението на Търговския закон е огромно професионално предизвикателство. И повод за равносметка, че работата в парламента си струва въпреки неефективността на 50-ото Народно събрание. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който е и бивш председател на Столичния общински съвет, предава "Фокус".

"Вчера приехме окончателно промени в Търговския закон, с които въведохме бързо производство по ликвидация и цялостна уредба на трансграничното преобразуване на търговски дружества. Ефектът накратко е модернизация на дружественото ни право, за да стане по-сигурна и атрактивна бизнес средата в България - както за местни компании, така и за чуждестранни инвестиции. Така ще сложим край и на две наказателни процедури срещу България, които са образувани от Европейската комисия", обясни той.

Той добави, че се гордее, че при направени над 15 негови лични предложения за изменения в основополагащия за бизнеса Търговски закон, всички бяха възприети и гласувани в зала от всички партии.

"С общата си работа с колегите от всички партии доказахме, че съединението може да ни направи по-силни, стига да сме разумни и професионално подготвени", посочи още Георги Георгиев.