Докато безвремието в общинския съвет продължава, плодовете на труда ни от миналия мандат още се виждат из града. Като този нов тротоар в центъра на града. Това написа общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

Ето какво още добави бившият председател на СОС:

Продължава изпълнението на програмата за тротоарите, която изготвихме с кмета Фандъкова по мое предложение и приехме през миналия мандат през лятото на 2022 година. Успяхме отново заедно - кмет и председател на съвета, след дълги преговори и много взаимни отстъпки, да получим подкрепа за идеята ни от всички политически групи в съвета без Борис Бонев, разбира се.

Наред с нея одобрихме и стандарти за градска среда, с изисквания към качеството на материалите и изпълнението на новите тротоари в София. Намерихме финансиране от международни институции и сключихме договори с изпълнителите, благодарение на което днес програмата не разчита на новата власт в Столична община, която просто трябва да я изпълнява и да не спира добрите решения.

В най-мащабния план за изграждане на тротоари са заложени 100 километра тротоари годишно, тоест 14 пъти повече от годишните инвестиции досега. Предвидихме и допълнително назначихме на щат специалисти към всеки районен кмет, които да контролират на терен изпълнението на проекта.

Тази и още много наши програми действат и днес, но без работещ общински съвет не можем да започнем нови и да продължим стари. София не може да се развива без да има мнозинство в градския парламент. А дали това мнозинство ще е ляво или дясно зависи от спечелилите изборите.