Създали сме необходимата организация, съвместно с Министерството на вътрешните работи за опазване имуществото на тези хора, които оставиха домовете си празни. Това каза на брифинг областният управител на област Благоевград Георги Динев във връзка с двете, села в община Струмяни, които вчера бяха евакуирани – Кърпелево и Цапарево, предаде репортер на "Фокус

"Няма опасност за тези населени места заради огъня, както и няма опасност от вандалски прояви. Най-важното е, че за краткото време, с което разполагахме, предвид бързо разрастващия се огън, успяхме да обезпечим живота и здравето на хората в населените места. Продължаваме да работим в пълен синхрон с кметовете на общините от област Благоевград, също и с представителите на различните институции“, каза още той.

Динев добави, че се обсъждат различни варианти, относно хеликоптерите, които се очаква утре да се включат в битката с пожара в Малешевската планина, както и двата шведски самолета, които чакаме да дойдат утре и да започнат да гасят в петък.

"Синхронизирали сме действията си и в планината Славянка. Там в момента се намира зам.-областният управител г-н Кълков. Там ситуацията също е сложна, но вчера и днес приоритет ни е пожара в Струмяни, защото е в много голяма близост до населени места в района. Най-важна е безопасността на хората. Към момента е по-добре евакуираните да не се прибират в населените си места“, подчерта той.