На 10 май изпълнителният директор на "Арсенал“ АД инж. Николай Ибушев и кметът на Община Казанлък Галина Стоянова подписаха договор, съгласно който "Арсенал“ става генерален спонсор на Празника на розата 2024. Това съобщиха за

"Фокус" от Община Казанлък. По случай своите 100 години на казанлъшка земя, най-голямото българско машиностроително предприятие подкрепя провеждането на 121-ия празник на розата в Казанлък със 100 хиляди лева.

Така най-големият работодател на територията на община Казанлък и в региона – "Арсенал“ АД, и местната власт за пореден път си подадоха ръка в общата им цел – постигане на още по-високо ниво в развитието на Казанлък, в утвърждаването му като столица на Долината на розите и като едно от най-привлекателните места в България както за туризъм, така и за живеене и професионална реализация.

Сътрудничеството между Община Казанлък и "Арсенал“ е дългогодишно, то започва далеч преди вековния юбилей на предприятието в града и ще продължи в бъдеще. Настоящото спонсорство на едно от емблематичните събития в Казанлък е още един пример за ползотворно партньорство между бизнеса и местната власт, за важната роля на индустрията за просперитета на града и населените места, както в сферата на икономиката, така и в културата и туризма. С подкрепа като тази се дава възможност за разгръщане и осъществяване на редица инициативи,  които стигат до всеки един гражданин на община Казанлък и допринасят за издигане имиджа на града на международно ниво.