В 12:00 ч. в последния ден от септември бегачи от различни страни, участващи в глобалната инициатива "Пробег на мира“, ще посетят Габрово, за да споделят с  изконната идея за мир и хармония. Пробегът на мира е уникална щафета, която обхваща над 150 страни и обединява хора от всички култури в стремежа им към разбирателство, радост и мир.

"Гости ще пристигнат със запален факел - символ на надеждата за мир, с който ще направим няколко крачки заедно и така ще се присъединим към хилядите хора по света, които са въплътили своите искрени пожелания за мир във Факела на мира. Ще имаме възможност да чуем вдъхновяващи думи и да се включим лично към най-мащабната мирна инициатива в света", пишат от Общината.

Специален гост на събитието ще бъде габровският лекоатлет, параолимпиец, състезател в дисциплините бягане на 800 метра и бягане на 1500 метра Християн Стоянов, който ще посрещне международния отбор бегачи на входа на Габрово и ще ги съпроводи до площад Възраждане.

"Вярваме, че всеки един от нас може да направи своята крачка към един по-добър свят. Със сигурност срещата с участниците в Пробега на мира да бъде вдъхновяваща и изпълнена с много позитивна енергия", допълват от местаната власт.

"Очакваме Ви в 12 часа на пл. "Възраждане“ в Габрово, за да станем част от многобройните мечтатели и дейци на мира по света".