ГЕРБ регистрира пълна листа от 22-ма кандидати за народни представители в Благоевградска област за предстоящите парламентарни избори, предаде репортер на "Фокус“. Областният координатор на партията и евродепутат Андрей Новаков изрази надежда, че следващите четири години ще бъдат стабилни и това ще са последните парламентарни избори за този период.

"Листата ни е обновена с почти една трета нови членове и кандидат-депутати. Радвам се, че от това, което научих от РИК, ГЕРБ е една от малкото партии, регистрирали пълна листа. Водачът ни отново е Росен Желязков – най-дългогодишният лидер на листата на ГЕРБ в Благоевградска област. Щастлив съм, че ни се довери отново и остана с нас. На второ място е добре познатият на всички д-р Атанас Камбитов, който получи най-много номинации в община Благоевград. По мое мнение, той е най-успешният кмет на Благоевград от началото на промените. Радвам се, че е сред нас и се ползва с такова доверие. Трети е Костадин Стойков от Петрич, който също е добре познат. На четвърто място е Георги Георгиев от Сандански – човек с едни от най-високите лични резултати в Югозападна България. Пети е представителят на младежката организация на ГЕРБ от Разлог – Иван Герчев, млад предприемач с богат опит в частния сектор“, сподели Новаков.

В листата за изборите са включени и имената на Никола Джингаров, педагог и дългогодишен директор на гимназия в Гоце Делчев, Евгения Тренчева от Банско – преподавател и директор, Антоанета Богданова, Ибрахим Турчин, д-р Андрей Миладинов – един от най-добрите анестезиолози, Тони Чаушева от Петрич, Илия Сидеров от Крибул, представляващ Сатовча, Георги Марков, Красимир Кирезов, Мариела Касабова, Славчо Месов, Ибрахим Тиберски от Якоруда, Иван Талев, Владимир Кючуков, Виктори Хаджиценева и Стефан Апостолов от Симитли.

Д-р Атанас Камбитов, втори в листата, коментира, че основната цел на ГЕРБ в Благоевград е да спечелят поне четири мандата.

"Ще се стремим да подобрим резултата от четири мандата, което ще даде на ГЕРБ по-голяма тежест и възможност за формиране на мнозинство. През последните пет години видяхте какво се случва, когато местната власт няма подкрепа от централното правителство – нещата се движат много по-трудно. Нека благоевградчани си припомнят как беше, когато бях кмет и имах подкрепа от правителството. Основните приоритети на ГЕРБ - сигурност, образование, инфраструктура и саниране. За осемте години, когато бях кмет, кажете ми кое от това не изпълнихме? Изпълнихме множество инфраструктурни проекти, обновихме училища, построихме басейни и спортни съоръжения. Постигнатото в миналото е доказателство, че можем и знаем как да действаме. ГЕРБ винаги е показвала, че не дели кметовете на свои и чужди. Ако има правителство, ще направим всичко възможно – с обединени усилия на централната и местната власт – да решим проблемите на Благоевград“, добави той.