С проекти, започнати при управлението на ГЕРБ, Община Вълчи дол започва изграждането на модерната ски писта, която беше открита днес официално. Това съобщиха на Фейсбук страницата си от ГЕРБ-Варна.

Народните представители от ПГ на ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев и Милена Димова, бившият кмет на Общината Георги Тронков, който реализира проекта, общинският ръководител на ГЕРБ-Вълчи дол Димитър Тодоров, общински съветници от групата на ГЕРБ присъстваха на официалния старт на ски пистата, която е единствена между Карпатите и Стара планина. На едно от последните заседания на МС при управлението на ГЕРБ в края на 2020 г. се извърши деактуване на терена и хижата от държавна в публична общинска собственост. Тогава като здравен министър от кабинета "Борисов" проф.д-р Костадин Ангелов се застъпи Община Вълчи дол да получи правото на собственост върху уникалния терен, за да стартират подготвителните работи след разрешителното за строеж.

В управлението на кмета Георги Тронков беше готов и проектът за модернизация на хижата, за да стане комфортна база за скиори и туристи, за ски училище, което ще приема и деца със специални образователни потребности. Откриването на ски пистата като спортно и туристическо събитие имаше голям отзвук през последните дни не само във Варна и региона, но и в Добрич, разположен само на 30 км от нея, пишат още от ГЕРБ-Варна.