ГЕРБ-СДС са първа политическа сила в област Стара Загора. Те са получили 26,30% от гласовете на гражданите. Това сочат данните от 100% обработени протоколи на РИК-Стара Загора, предаде репортер на "Фокус"

Резултатът на ГЕРБ-СДС е с над 5% от Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", които са поличили 21,01% от гласовете на гладоподавателите.

Трети в 27 Многомандатен избирателен район-Стара Загора се нареждат от партия "Възраждане" с резултат от 17,33 %. 

БСП получиха доверието на 10,77% от гласувалите избиратели и в последния момент бяха изместени от четвъртата позиция от ДПС, които събраха 11,10 %.  С резултат от  5,48% е ИТН. 4 899 души не са подкрепили никого в изборния ден в Старозагорско.

Изборният процес във всички секции на територията на област Стара Загора приключи без данни за възникнали инциденти. В 27 МИР-Стара Загора имаше секционни избирателни комисии, в които камерите за излъчване на живо на преброяването на изборните резултати не сработиха. Имало е трудности при съставяне на протоколите, което удължи работата на самите комисии и забави предаването им в РИК-Стара Загора. 

Рени АТАНАСОВА