Временно се ограничава движението по няколко улици в Стара Загора тази събота /14 септември/, предаде репортер на "Фокус". Ограничението ще бъде валидно за времевия отрязък от 18.00 до 20.00 часа и от 21.30 до 22.30 часа, информираха от звено "Инспекторат“ в Община Стара Загора.

Причината е провеждането на футболна среща на стадион "Берое“, където в събота ще се срещнат отборите на ПФК "Берое“ – Стара Загора и ПФК "Ботев“ – Пловдив. В тази връзка е подадено уведомително писмо от ОД МВР в Стара Загора, с цел да се осигурят общественият ред и сигурността на гостите, посетителите на футболната среща, участниците в движението и гражданите на областния град.

Затова със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров се нарежда за посочените общо 3 часа да бъде спряно движението на личен, договориран транспорт и транспорт за собствена сметка по следните улици:

- По ул. "Августа Траяна“ от кръстовището с ул. "Свети Отец Паисий“, в посока стадион "Берое“;

- По ул. "Александър Батенберг“ от кръстовището с ул. "Генерал Столетов“, в посока стадион " Берое“;

- Ул. "23-ти декември“, ул. "Спортна“, ул. "Мавзолея“, ул. "Тунджа“ и ул. "Бончо Бонев“ – в двете посоки;

- Ул. "Охрид“, ул. "Странджа“ и ул. "Братя Митови“ – в посока стадион "Берое“.

Живущите в района граждани ще бъдат пренасочвани в близките улици или допускани срещу документ за самоличност. Ще бъде допускан и общественият транспорт при изпълнение на определеното му маршрутно разписание.

Движението на МПС ще се нормализира незабавно след приключване на футболния мач.

Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на Пламен Тодоров, началник на отдел "Опазване на обществения ред и управление при кризи" в Община Стара Загора.