В Кюстендил се организира фото академия "През окото на обектива“, предаде "Фокус“. Инициативата е на Общината, а поводът е Международния ден на младежта. Началото на обучението е от 13.00 часа в залата на Възрожденското училище.

В академията ще се включат двама от най-активните фотографи в града – Владислав Чанев и Росен Христов, които ще бъдат лектори.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с основите на фотографията, да отключат своя креативен потенциал и да научат как да уловят всеки миг с обектива.  

Включилите се в академията, която ще продължи до 17 август, ще овладеят ключови техники, за да превърнат своите снимки в истинско произведение на изкуството.  

Владислав Чанев започва да снима преди 8 години, защото изпитва интерес към обработването на снимки. Чанев споделя, че постепенно снимането се превръща в причина да се разхожда все по-често сред природата, да открива нови любопитни местенца, които да заснема. С много труд и постоянство успява да превърне хобито си в професия, която му дава необходимите му разнообразие и свобода, които са изключително важни в кариерата му.

Росен Христов започва да снима преди 10 години, а причината да се запали по фотографията е интересът му към ретуша и обработката на изображения. Споделя, че в самото начало започва да снима всичко, докато намери това, го вдъхновява най-много. В момента снима предимно портретна, продуктова и рекламна фотография.