Фотодокументалната изложба "Евлогий и Христо Георгиеви – големите дарители на България“ бе открита в Историческия музей в Карлово на 3 октомври.

"Евлогий и Христо Георгиеви са изключително успешни стопански дейци, хора, превърнали своята търговска къща в една от най-големите в Югоизточна Европа… Десетилетия наред те градят доверие, в резултат на което управляват наследствата на десетки българи. Когато говорим за братята Георгиеви, не трябва да забравяме и тяхната политическа дейност, и тяхната дарителска дейност – те наистина са дарители от световна величина…“, каза председателят на Общински съвет Карлово – Доньо Тодоров. Той благодари на всички, дошли на откриването. На нето присъстваха заместник-кметът на общината Антон Минев, общински съветници, преподаватели по история, общественици и ученици.

Експозицията е посветена на 205 години от рождението на Евлогий Георгиев и 200 години от рождението на неговия брат Христо. Десет пана, разположени в банери, представят основни моменти от живота, стопанската, обществената и благотворителната им дейност.

Изложбата, организирана от Община Карлово и Историческия музей, може да бъде разгледана до 18 октомври 2024 година.