"Четири лапи" представя изложбата "Спасените: 20 години история“ на Летище София, съобщиха от фондацията. Фотоизложбата ще бъде разположена на Терминал 2 и продължава до 30 септември. По-рано тази година фотоизложбата "Спасените: 20 години история“ беше представена в Европейския парламент в Брюксел. Сега всички пътници ще могат да се докоснат до невероятната история на Парк за мечки Белица и преобразяването на обитателите му - от бивши “танцуващи мечки" до спокойни и щастливи обитатели на парка, благодарение на всеотдайните  грижи, полагани от гледачите им там.  

Да вдъхне втори живот на експонатите, като ги рециклира е част от политиката, която международната фондация за защита на животните - "Четири лапи" води и

доказателство за усилията за по-устойчиво бъдеще. Изложбата, която ще остане на Терминал 2 до 30 септември, проследява повече от 20 години непоколебима

отдаденост към благосъстоянието на животните в Парк за мечки Белица и не само

отбелязва важен етап от неговата история, но и потвърждава мисията му да

осигурява заслужен втори шанс на спасените кафяви мечки. 

20 са и фотографиите,  разказващи за невероятното развитие на парка от зараждането си като убежище за “танцуващи мечки" през 2000 г. до днес, когато тази жестока практика е останала като далечен спомен от миналото, който бележи дълбоки следи в живота на спасените кафяви мечки. Снимките проследяват любопитни моменти от ежедневието на неговите обитатели.

Фото историите служат и като доказателство за отдадеността, грижата и състраданието на хората и трансформиращата им сила върху живота на величествените мечки в защитения парк, сподели  Димитър Иванов, директор на парка и благодари на домакините от столичното летище, че я приютяват за нейния втори живот. 

“За нас е вълнуващо, че тази изложба, представена по-рано тази година в Брюксел, днес е рециклирана, за да може гостите на България, които кацат или излитат от София, да ѝ се насладят и да се запознаят с дейността на "Четири лапи". Тази изложба, освен история, показва и също поглед към бъдещето, защото ние всички се стремим да осигурим едно по-добро бъдеще за животните и заприродата", заяви Антоанета Стоянова, директор на ESG (Environment Social Governance) на Летище София.

Припомняме, че Парк за мечки Белица е създаден чрез съвместните усилия на "Четири лапи" и Фондация Бриджит Бардo. Паркът отваря врати за първи път през 2000 г.  "Четирпи лапи" е международна организация за защита на животните, която помага на изложени на прякото човешко влияние животни, разкрива случаи на насилие, спасява животни в нужда и ги защитава. Основана през 1988 г. във Виена от Хелмут Дунглер и приятели, организацията се бори за свят, в който хората се отнасят към животните с уважение, съчувствие и разбиране.