Българското фолклорно богатство е необятно, красиво и неповторимо. В своята многовековна история българският народ е създал едно изключително самобитно и оригинално по своята същност народно творчество със свои народни песни, танци, обичаи и носии, които са се предавали от поколение на поколение.

За да се насладим на това богатство и се докоснем до неговата магия, Община Силистра и кметство с. Професор Иширково в парньорство с Фолклорна телевизия "Сънрайз мюзик“, канят на Фолклорен събор "Добруджански славей пее“ и "Иширково пее и танцува“.

Събитието ще се проведе на 21 септември /събота/ 2024 г., от 09:30 часа в местността "Домузкулак“ край с. Професор Иширково.

Участие в него са заявили близо 36 изпълнители /групови и индивидуални/ от област Силистра, които ще представят характерни за региона ни народни песни. Фолклорният събор няма конкурсен характер и ще даде възможност за творчески срещи, популяризиране и съхраняване на българския фолклор и приемственост между поколенията.

Заповядайте на 21 септември /събота/ 2024 г., от 09:30 часа в местността "Домузкулак“ край с. Професор Иширково, за да съпреживеем красотата на фолклора ни и неповторимата българска народна песен!