Със специален дрескод и дарителска инициатива ще започне новата учебна година в Средно училище "Йордан Йовков“ в Кърджали.

Мотиви на български шевици ще има в облеклото на всички йовковци – учители и ученици, в първия учебен ден тази година. Идеята е на екипа на училището и е продължение на традицията родният фолклор да е част от школския живот. Народните песни и танци, носещи българския дух във времето, отново ще бъдат неизменна част от празничната програма.

Дарителската кампания "Подари надежда вместо букет“ е мотото на друг акцент за празничния Първи учебен ден. Не за първи път йовковци се обединяват около благотворителна кауза. Този път идеята е предвидените от семействата средства за цветя да бъдат дарени за подпомагане на хората от българските села, пострадали при големите пожари това лято.

Директорът на училището Людмила Чаушева се обърна с покана към родители и ученици:

"Уважаеми родители,

Скъпи ученици,

Първият учебен ден е вълнуващ момент за всяко едно семейство. Жестът към любимия учител  е важен и ценен, но няма нищо по-ценно от това да  върнем вярата в доброто!

След общо обсъждане и гласуване екипът на СУ "Й. Йовков“-Кърджали обявява кампания за набиране на средства за пострадалите при пожарите села. Инициативата ще премине под мотото - "Подари надежда вместо букет!“.

В деня на празника /16.09.2024 г./ ще бъдат поставени дарителските кутии в двора на училището и във фоайетата на етажите на сградата, където всеки може да остави своето дарение.

Нека си припомним думите на обичания от всички поколения и докосващ всяка душа писател – Йордан Йовков: "Винаги съм наклонен да вярвам на хората, да виждам и да търся у тях преди всичко доброто.“

Тържеството за откриването на новата 2024/2025 учебна година ще се проведе на 16 септември, т.г. (понеделник) от 9.00 часа в двора на училището.

"Пожелавам на всички ученици успешна учебна 2024/2025 година“, добави още директорът Людмила Чаушева в своето изявление към родителите.