Здравна лекция на тема "Лечебната сила на Природата срещу хронични заболявания“ ще помогне на феновете на натуралния начин на живот да избегнат химията. Лекцията ще се състои утре /28 септември/, с подкрепата на Община Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Началният час е 14.30, а мястото - залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески“, бул. "Руски“ № 44.

Авторът на лекцията за природосъобразен живот се нарича Айдън Мустафов. Той е завършил Факултета по обществено здраве и здравни грижи в град Бургас с придобита магистърска степен по хранене и диететика. С фитотерапия се занимава от 8 години.

Сред интересните акценти на лекцията му утре е разказ за тъй наречения "лангюр“ - българска ферментирала напитка от червени боровинки. Тя е вдъхновила проф. д-р Пирийо Пярнянен от Финландия в създаването на медицинското изделие "Lingora“. То лекува напълно гъбички в устната кухина и хранопровода, уверява Айдън Мустафов.

"Ще говоря още за отварата от броколи и как топи фиброаденоми на гърдата. Вече има десетки жени, включително от Стара Загора, които постигнаха този лечебен успех“, подчертава фитотерапевтът.

Слушателите му ще узнаят и за други лечебни приложения на билките, сред които е и пресният копър, уравновесяващ нивата на щитовидни хормони.