Фирмата изпълнител ремонтира за своя сметка обновения път Русе-Червена вода. Част от трасето бе фрезовано през изминалите дни, а днес започна асфалтирането, поради което движението се извършва в една лента, с изчакване. Трафикът се регулира от екипи на полицията.

Разрешението за ползване след основната му рехабилитация бе издадено в началото на юни 2023 г., а година по-късно се налага да се прави нов ремонт на асфалтирания участък. Причината е, че асфалтът се е напукал.

Тъй като обектът е в гаранция от пет години, установените дефекти се отстраняват от изпълнителя. Проблемите са установени от Агенция "Пътна инфраструктура“, която ги е подала за корекция към фирмата. Именно заради гаранционния срок от АПИ не плащат нищо за новия ремонт, а дейностите се заплащат от изпълнителя.

Проектът по лот 32 – 21,5 км от път II-23 Русе – Кубрат в Русенска област, е изпълнен по Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се съфинансира чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, съибщава Русе Медиа. 

Лот 32 "Път II-23 Русе – Кубрат от км 0+030 до км 21+550, с обща дължина 21,52 км, област Русе“ струваше близо 27 млн.лв. Финансирането от ЕС бе почти 23 млн., а националното съфинансиране – малко над 4 млн.лв