Фестивалът на камерния танц беше открит днес в Хасково, съобщиха от Общината. В три последователни дни над 600 танцьори от 33 танцови клуба от цялата страна представят народни, класически, характерни и съвременни танци. Основен организатор на Фестивала на камерния танц за 19-та поредна година е Младежки център Хасково, с подкрепата на община Хасково.

"Щастлива съм, че днес Хасково ви посреща с празнично настроение, усмивки и слънце. Вярвам, че вашето изящество и грация ще вдъхновят публиката и ще бъдат стимул за много други деца да изберат изкуството за своята бъдеща реализация. Защото, както всички знаете, танцът е поема, в която всяко движение е дума. Продължавайте да разказвате красиви и чувствени истории на сцената на Младежки център Хасково!“ С тези думи заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева откри Фестивала, а в първия състезателен ден сцената беше запазена за изпълнителите на народни танци.

Утре Фестивалът на камерния танц продължава от 10,00 часа с класически танци. От 14,30 часа е началото на надпреварата при характерните танци. В неделя са състезанията при съвременните танци.

Вход свободен.