Днес във Видин днес ще бъде открит Фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни“. Тазгодишното му издание е 13-то по ред и ще предложи интересна и разнообразна програма, каза Борислава Борисова, зам.кмет  "Хуманитарни дейности" и социална политика в община Видин. 

"В периода от 22 юли до 27 юли традиционният за община Видин фестивал ще предложи на малки и големи музика, театър, творчески работилници и още много други изненади. 

Различното тази година е новата локация на голяма част от събитията в рамките на фестивала - парк "Владикина бахча" ще е домакин на по-голяма част на организираните мероприятия, а останалата част от тях ще се пренесът в културния център "Жул Паскин" и Крайдунавския парк. Официалното откриване на фестивала е на 22 юли от 20 часа в парк "Владикина бахча", където жителите и гостите на града ще могат да се насладят на концерта "Музикален букет" на Градския духов оркестър Видин със специалното участие на певческите групи "Божурите" и "Дунавия".

В тазгодишното издание на фестивала ще участва и Център за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" чрез организиране на разнообразни работилници...

Тази година фестивалът ще се пренесе и в по-малките населени места на община Видин, като ще даде шанс на жителите на селата Покрайна, Градец, Капитановци и Жеглица да станат свидетели на най-новата постановка на Общинския драматичен театър "Убийство в първа класа".

На всички събития входът е свободен. Бих искала да поканя всички жители и гости на града да бъдат част от 13-то издание на Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни“...", сподели Борисова.