В третото издание на ,,Ереван в Бургас", което ще се проведе на 29 септември ще събере самодейни и читалищни състави от Бургас, Русе, Варна, Хасково, Комотини (Гърция) и Букурещ (Румъния)

Тази година фестивалът ще обедини творчеството на повече от 130 деца и юноши в танцовото и певческото изкуство от цяла България и чужбина. Гостите от Гърция и Румъния ще се включат в дефилето на участниците, което ще започне в 10:00 часа от Арменската църква. Маршрутът на шествието ще мине по улица "Богориди“ до Приморски парк, където е и Паметникът на признателните арменци.

По време на дефилето участниците ще спират за флашмоб, който ще загатне на публиката какво ще видят в концертната програма от 11:00 часа на Открита сцена ,,Охлюва“. Програмата ще включва автентична и съвременна музика, песни и танци, представени от самодейни и читалищни състави от Бургас, Русе, Варна, Хасково, Комотини (Гърция) и Букурещ (Румъния).

По традиция по време на фестивала ще има разположен и благотворителен кулинарен базар, където гостите ще могат да опитат автентична арменска кухня.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас по програмата за съфинансиране на Фонд Култура.