И през втория ден от международния фолклорен фестивал "Синия Дунав“ видинчани и гости на града се радваха и забавляваха с разнообразни прояви и концертни изяви, видя репортер на "Фокус“. В рамките на четвъртото му издание, организирано от Община Видин и Event Masters,  за поредна година публиката аплодира уникалното ново шоу на Теодор Борисов – "Светът на марионетките“. Талантливият артист, който е видинчанин и от дълги години работи и твори в Италия, е безспорен лидер в създаването на марионетки и представления с тях. След шоуто, което изнасе на открито, любимецът на публиката твори с децата и те имаха възможност да се докоснат до куклите-марионетки.

При много голям интерес преминаха и всички занимания за деца във втория фестивален ден, десетки и малки и големи се включиха в хоротеката, която се проведе пред сцената на Художествената галерия, както и в арт работилницата, разположена в зелената площ до централната алея в Крайдунавския парк на Видин.

В късния следобяд  хоротеката продължи заедно със самодейците от фолклорен клуб "Веселяци“, а вечерта на откритата сцена при Художествената галерия се изявиха самодейни състави от Видинския регион, от градовете Козлодуй, Лом и Кюстендил. Ансамбъл "Фалмис“ към Дружеството на банатските българи представи традиционни унгарски танци. Колминацията на втория фестивален ден на "Синя Дунав“ бе концертът на Държавен фолклорен ансамбъл "Филип Кутев“.