Поздравления и пожелания за успех. От днес този кабинет е ваш. Така вече бившият кмет на София Йорданка Фандъкова предаде поста на новия кмет Васил Терзиев, предаде репортер на "Фокус".

Фандъкова подари на Терзиев химикалка и своята каска. Тя също така остави в кабинета стайните растения, които е отглеждала през годините и любимите си картини. 

"Разбрах, че обичате цветя и ви подарявам едно живо цвете. На второ място оставям картините. Подарявам ви и една химикалка, защото ще имате да подписвате много документи. Пожелавам ви държавата да ви подкрепя и разбира се да продължите дигитализацията на Столична община. Оставям ви и моят отчет за всичко свършено през последните 14 години. Не на последно място ви оставям и моята лична каска, защото няма да прекарвате работния си ден само в този кабинет. Дано завършите нашите проекти и разбира се да започнете ваши. Пожелавам ви още веднъж успех и на добър час. Имате моят телефон, ако има някаква необходимост, винаги ще бъда насреща. Пожелавам ви още веднъж успех и на добър час", заяви Фандъкова.

Терзиев от своя страна подари на Фандъкова стилен букет и заяви: "Искам и аз да ви благодаря за всичките тези години, за усилията и жертвите. Само човек, който е минавал по този път, знае какво е. Благодаря още веднъж. Ние се ангажираме да надстрояваме, не да рушим. Ще търсим решения за това, което не работи, както и за големите теми на града, за да може да се случи всичко, което ние заедно искаме за нашия град".

След това Йорданка Фандъкова застана пред камерите на журналистите и благодари на своя екип, както и на ГЕРБ.

Тя също така благодари и на всички софиянци затова, че са й гласували доверие четири пъти. Фандъкова призна, че най-притеснително е, че голяма част от столичани не са гласували на тези избори.

Васил Терзиев пък седна за пръв път в кметския стол на София.  А на вратата на кабинета вече "грее" неговото име.