Работата на кмета е трудна и много отговорна. Аз искам да благодаря на софиянци, че четири пъти ми гласуваха доверие и със своята критика помагаха да развиваме града. От сърце благодаря, винаги съм чувствала тази отговорност и съм я приемала като дълг. Това каза Йорданка Фандъкова пред журналисти след като предаде отговорността на новия кмет Васил Терзиев, предаде репортер на "Фокус".

"От днес г-н Терзиев поема огромната отговорност на кмета на Столичната община - както на София, така и на всички останали населени места. Отговорността на кмета е огромна. Хората очакват не само това, което зависи от него. Софиянци очакват всичко от своя кмет. Нека да има разум, да надгражда и промяната на нашия град да продължи.

Оставям един град с положени здрави основи за модерна европейска столица и пожелавам да надграждат. Такива бяха и моите подаръци - моята химикалка, моят отчет, който завършва с започнатите проекти. Подарих му моята лична каска, която ми е служила толкова много години, за да завърши проектите, които съм започнала - 9 км метро и големите ключови булеварди да бъдат довършени", коментира Фандъкова.