Късо съединение предизвика сериозен пожар в жилищна кооперация в Свищов, предаде кореспондент на "Фокус“. От Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ уточняват, че сигнал за случая е получен в 17:30 часа вчера. Блокът, в който се намира запаленият апартамент, е на улица "Никола Петков“.

Огънят, който е предизвикан от късо съединение в ел. мрежата, е унищожил почти цялото жилище. Има опушени стени, изгорели са още мебели, бяла, черна и комютърна техника, както и един от прозорците. Екипите на пожарната са успели да спасят един от живущите в дома, който по време на пожара е бил вътре. Останалите апартаменти в сградата не са засегнати.

Произшествието е ликвидирано от екип пожарникари от Свищов.

През изминалото денонощие на тел. 112 са подадени още шест сигнала за пожари в област Велико Търново. Горели са основно сухи треви и отпадъци. При един от инцидентите са спасени 100 000 дка иглолистна гора и две сгради в землището на село Обединение, а при друго – край село Долна Липница са спасени 100 дка посеви. Пострадали и сериозни материални щети няма.