24-а от най-изрядните данъкоплатци в Елена ще получат специални награди. Местната администрация в балканското градче стартира Данъчна кампания 2024 с томбола, предаде кореспондент на "Фокус“. Гражданите и фирмите, които платят в срок до 30 април своите общински налози /данък върху недвижими имоти и такса за битови отпадъци и/или данък, върху МПС/, могат да са сред късметлиите, които ще си имат нова домашна придобивка. Друго важно условие, на което трябва да отговарят физическите и юридически лица, е да нямат просрочени задължения към Общината от преходни години.

"За участие в томболата се попълват талон с номер и дата на квитанцията за платените задължения. В нея се вписва и телефонен номер за връзка. За лицата, платили данъците в стая 121 талоните се получават на място и попълнени се пускат в подготвена за целта запечатана кутия“, уточняват от местната администрация.

Сред наградите има LCD телевизор, минидурна, мултикукър, хлебопекарна, кафемашина, блендери, гофретници, тостери, пасатори и дори апарат за кръвно.

Печелившите ще бъдат изтеглени на 9 май.

Повече информация можете да получите на телефони: 06151/ 63 84; 0879/ 101 446.

От Община Елена припомнят, че гражданите и фирмите могат да платят данъците си в сградата на местната администрация /стая 121/, чрез банков превод, в офис на Изипей, чрез приложенията icard и транскарт, както и чрез пощенски запис.

Освен, че може да получи награда, всеки, който внесе налога до 30 април, ще ползва и отстъпка от 5%.