Очакваме да се насрочи обжалването и съответното решение на втора инстанция на съда в Дания по отношение екстрадирането на Рангел Бизюрев. Това заяви главният секретар на MВР Живко Кoцев, който днес присъства на отчета на МВР - Пловдив, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че във връзка с убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев бе обявен за международно издирване въз основа на издадена Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура-Пловдив.Той беше заловен в Дания, където на първа инстанция съдът реши, че трябва да бъде върнат в България, за да бъде разпитан и да даде съответните свидетелски показания.

Следващото заседание по отношение на делото на двамата братя Валентин и Борислав Динкови за укривателство на трупа на Димитър Малинов е насрочено за 26 февруари от 13,30 часа.

Според обвинението 19-годишните блзинаци са помогнали на Бизюрев да избегне наказателно преследване чрез осигуряване на средства за превоз и прикриване на следите от извършеното деяние, без да са се споразумели с него преди самото убийство.