Регионална здравна инспекция-Сливен създаде организация осъществяване на дейностите по сдвояване на електронното пациентско досие с мобилно устройство на желаещите граждани, на изнесено работно място, извън сградата на РЗИ-Сливен на 4-ти и 5-ти септември 2024г. от 10.00 до 16,00 часа на адрес: гр. Сливен, бул. "Христо Ботев“ №1, пред Медицински център "Д-р Г. В .Миркович“ ЕООД.

Мобилното приложение еЗдраве осигурява на всеки българин възможността за персонализиран достъп до електронното му здравно досие. До момента това беше възможно само чрез КЕП (квалифициран електронен подпис).

От началото на месец септември 2024 година стартира модул "Дългосрочна грижа за пациента“ и новият начин за сдвояване на електронното пациентско досие с мобилно устройство.

Новата функционалност ще доведе до подобряване на достъпа до личното здравно досие на всеки гражданин, както и възможността за получаване на известие за полагащите се профилактичните прегледи, в рамките покрити от НЗОК.

Приложението дава възможност да разполагате с информация за извършените медицински прегледи, лабораторни изследвания, издадени рецепти, направления, болничен престой и др. Информацията се базира на данни предоставени от личните лекари и други медицински специалисти, независимо от източника на финансиране на здравната услуга.

С цел повишаване информираността на гражданите и популяризиране на електронното здравно досие, Министерство на здравеопазването стартира информационна кампания в цялата страна.

Сдвояването на електронното пациентско досие с мобилно устройство, ще се извършва в офисите на "Информационно обслужване“, районните здравно осигурителни каси и регионалните здравни инспекции в цялата страна.

Дейността ще се осъществява съвместно с представители на "Информационно обслужване“ АД. Доброволци от областната организация на БЧК ще участват в информационната кампания с раздаване на информационни материали осигурени от Министерство на здравеопазването.