Станаха ясни кои са новините общински съветници в Казанлък, предаде репортер на "Фокус". В Общинския съвет на Казанлък влизат 37 души от 7 партии и коалиции. На този етап не е ясно дали това ще е финалното разпределение на съветниците, тъй като в списъка фигурират и двамата кандидати за кмет на общината, които са на балотаж - Галина Стоянова от ГЕРБ и д-р Иван Колев от БСП. Народният представител Илиана Жекова от ГЕРБ пък трябва да реши дали да напусне Парламента и да стане общински съветник в Казанлък. При отказване на избрани съветници, следващите в листите заемат мястото им в местния парламент. 

Най-многобройната група ще бъде на ГЕРБ – с 12 съветника, с един по-малко от предния мандат. Това са Аксения Тилева, Антим Паральов, Белчо Белчев, Борис Кърчев, Галина Стоянова, Десислава Тинева, Илиана Жекова, Мария Цонева, Младен Желев, Николай Димитров, Николай Факиров и Радиана Стефанова.

"Алтернативата на гражданите“ имат 7 мандата - Владимир Чучумишев, Драгомир Петков, Мариета Пепелешкова, Николай Ибушев, Петя Папазова, Цветан Шиков и Янко Запрянов.

БСП за България има 6 съветника - Стоян Петров, Теодора Иванова, Пламен Караджов, Продан Бюйлеков, Моника Динева и Иван Колев.

ДПС имат 5 мандата - Ахмед Мехмед, Борислав Асенов, Джамал Папарланов, Станчо Леков и Юзеир Кенан.

"Възраждане“ имат 3 мандата - Димитър Пашев, Симеон Шопов и Калин Калинов.

"Има такъв народ“ имат 2 мандата - Живка Железова и Николай Колев.

"Продължаваме промяната-Демократична България“ имат 2 мандата - Алекси Алексиев и Иван Лапчев.

Припомняме, че тази неделя на 5 ноемрви в Казанлък ще избират на втори тур кмет на община.