Регионалната колегия на Българския лекарски съюз отличи най-добрите медици в област Пазарджик за 2024 г., съобщиха от Областната администрация.

Областният управител Валентина Кайтазова присъства на тържествената церемония и пожела на лекарите здраве, сили, успехи и удовлетворение от ежедневните усилия да даряват надежда и спасяват живот.

Носител на приза "Лекар на годината 2024" д-р Орце Орцев -

56 г. трудов стаж в лекарската професия на територията на община Велинград.

"Цялото ми съществуване като лекар е било да бъда полезен на всеки човек, независимо кой е пациентът и откъде е. Щом има нужда от медицина, съм се старал да бъда полезен“, сподели д-р Орцев. Той разказа, че е работил в райони, където е бил лекар на 4500 души, разпръснати на 40 км, без линейка, без кола, само с една акушерка и един кон. "Важното е да отидеш да помогнеш, да спасиш човешки живот. Това е най-благородното в нашата професия", каза д-р Орце Орцев.

Ето и останалите отличени:



"Ти си нашето бъдеще 2024г.“



- Д-р Димитър Бакалов– лекар – специализант в Спешно отделение – МБАЛ Пазарджик

-  Д-р Атанас Копривщенов – специализант по Клинична лаборатория в МБАЛ " Хигия" 

"Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност"



- Д-р Валери Гадючков – специалист "Анестезиология и реанимация“ МБАЛ "Хигия“ АД гр. Пазарджик

"Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникална техника"



- Д-р Райна Соколова – лекар в Първо вътрешно отделение " МБАЛ Пазарджик

Поздравления на церемонията получи и зам.-председателят на РК на БЛС-Пазарджик, д-р Васил Попов, който стана носител на националната награда на БЛС за "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“. Дългогодишният председател на РК на БЛС-Пазарджик обеща да продължи да работи за организацията и достойното място на лекарите в обществото.