Лятното кино на Ямбол отваря врати безплатно за зрители тази седмица. Прожекциите са подарък от Oбщината за жителите и гостите на града.

На 14 и 16 август, сряда и петък, са прожекциите на двете части на филма "Неочаквана ваканция“. Игралният филм от 1981 година на режисьора Васил Мирчев, по сценарий на Никола Статков и Иван Славков, ни прехвърля в комични ситуации на 40-те години на ХХ век, в които приключението е истинска война, а смехът е повече от страха. Ролите са пресъздадени от съзвездие от велики български актьори като Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Никола Анастасов, Тодор Колев и др. Именно от този филм е и песента "Детство мое“ по музика на Вили Казасян и текст на Богомил Гудев.

На 17 август, събота, в Лятното кино на Ямбол ще бъде представена българската комедийна драма "Завръщане 2“ със звездното участие на Александър Кадиев, Башар Рахал, Ники Илиев, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Диляна Попова и др.

Първата част на романтичната комедия предизвика фурор в кината през 2019 година и се превърна в най-гледания български филм. Във втората част, заснета през 2022 г., конфликтът между приятелите нараства, предаден и през любовните отношение на героите - ревност, страст и много хумор. Саундтракът на "Завръщане 2“ е обичаният хит "Да започнем отначало“, изпълнен в дует от Орлин Горанов и Орлин Павлов, с оригиналния текст на Михаил Белчев и музиката на Александър Бръзицов, но с нов аранжимент на Иван Тишев.

Прожекциите са от 21:00 часа, входът е свободен до запълване на местата в Лятното кино.