За втора поредна година Фестивал Партньор на Биосферен парк "Централен Балкан“ ще гостува в град Троян. Тази събота, 19 октомври от 11:00 до 15:00 часа жители и гости на града могат да посетят пространството пред Туристическия информационен център и да вкусят сладък мед, да се докоснат до местните традиции, бита и култура от миналото ни. Фокусът на събитията е насочен към популяризиране на местното производство и занаятчийство.

Специално за най-малките посетите са организирани работилници за рисуване върху стъкло и керамика, плъстене с вълна, изработка на сапун и свещ в желана форма.

На отделен щанд ще можете да научите повече за ЮНЕСКО отличията на региона от служителите на "Национален парк Централен Балкан“.

Музикалната програма ще започне в 13:00 часа с участието на Вокална група "Усмивка“, следвани от изпълнения на децата от класа по пиано и акордеон. За финал зрителите ще се насладят на танцьорите от Фолклорен ансамбъл "Траяна“.

Събитието ще се проведе също и в общините Севлиево – на 26 октомври от 11:00 часа на централния площад и Карлово – 2 ноември от 11:00 часа на площад "20 – ти юли“.

Инициативата "Партньор на Биосферен парк "Централен Балкан“ цели да изгради мрежа от партниращи си творци, занаятчии, предприемачи, производители, доставчици на туристически услуги, дейци в културни институции, регистрирани и реализиращи своята дейност на територията на Биосферния парк, обхващаща цялото землище на общините Троян, Севлиево, Павел баня, Карлово и Антон.