Акценти в здравеопазването ще са превенцията и привличането на медицински специалисти. Значително се повишава финансирането на грижата за най-уязвимите. Това каза при представяне на бюджета на Бургас зам.-кметът по образование, здравеопазване и социални дейности Михаил Ненов, предаде репортер на Burgas24.bg.

През тази година ще бъде изградена  нова поликлинична база на Белодробна болница. Предстои и основен ремонт на Денталния център.

Предвижда се увеличаване на инвестициите в общинската инвитро програма с 20 %. С 11 % ще нараснат и средствата за раждане на дете в Бургас.  Започват нови общински програми за профилактика на социално-значимите заболявания. Ще бъде разкрита нова социална услуга за хора с деменция социална градина - "Грижовник“. Ще се направи опит за привличане на студенти от направления "Социална педагогика“ и "Психология“ за стажове в социалните услуги.

Ще бъдат надградени шестте общински програми за профилактика в детска възраст. Ще се създадат и нови общински програми за профилактика на социално-значимите заболявания, както и разкриване на нова социална услуга за хора с деменция социална градина - "Грижовник“.