Двама пияни заловиха зад волана в Търновска област в последния от порцията почивни дни. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че единият от шофьорите е хванат с 2,19 промила алкохол в павликенското село Патреш, а вторият – с 1,72 промила в старата столица.

През денонощието униформени от Велико Търново са задържали младеж и мъж на 16 и 26 години с канабис, амфетамини и метамфетамини. По този случай е образувано бързо производство.

Полицаи от Горна Оряховица са иззели издирван в Нидерландия автомобил. Превозното средство е открито в село Поликраище, като зад воланът му е бил 29-годишен мъж.

На празничния 6-ти септември служители на реда от Полски Тръмбеш пък са задържали 27-годишен мъж от Вързулица, потрошил стъклата на кола в Масларево. По случая е започнато досъдебно производство.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили 520 граждани, от които 214 за употреба на алкохол и  363 автомобила, от тях 58 товарни и 1 мотоциклет. Съставени са 35 акта и са наложени 88 глоби по фиш. Заснети са 81 видеоклипа за скорост. Издадени са 6 заповеди за налагане на принудителни административни мерки.