Редица събития са подготвени за казанлъчани и гости на града през тази седмица по повод честването на професионалния празник на служителите от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" - 14 септември, предаде репортер на "Фокус". Във връзка с традиционното провеждане на "Седмица на пожарната безопасност" и празника на огнеборците, в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Казанлък ще бъдат проведени "Дни на отворените врати" за посещения от граждани. 

Събитията ще са всеки ден в периода от днес до 15 септември от 08:30 ч. до 17:30 часа. Ще се проведат демонстрации за гражданите на пожарна техника и възможностите на РСПБЗН - Казанлък за действия при ликвидиране на различни по характер произшествия, както и популяризиране на доброволчеството и разясняване на възможността за обучение на доброволци. 

Организирано е и представяне на пожарна техника и нейните тактико-технически свойства - от 09:00 до 17:00 ч. на 10 септември. Това ще се случи на бул. "Розова долина" № 6 - пред сградата на Общинска администрация в Казанлък.

На 11 септември от 17:00 ч  - в двора на пожарната /на  ул. "Старозагорска" № 22/ ще се проведе демонстрация на действия при пътно-транспортно произшествие и действия при битови пожари.