Ето как ще изглежда обновеният плувен комплекс в "Парка на младежта" в Русе. От анимацията можем да видим, че основната фасада е предвидена в унисон с обкръжаващата на парка, среда - в пастелни нюанси на зелено и дървени елементи. Зоната около външния басейн също трябва да бъде оборудвана с дървени шезлонги, като плочките в басейна са с типична форма, но отново в зелената гама.

От кадрите в галерията ни може да проследите и как върви самвият строеж. Кметът на Русе Пенчо Милков сподели, че външният басейн, детският басейн, заведението и съблекалните с душове са вече готови. Основната сграда на покрития басейн също е готова конструктивно, заедно с трибуните, двата басейна, съблекалните, санитарните помещения и душовете.

Започват и детската площадка.

"Напредваме и става страхотно!...Нямам търпение Русе да открие своя голям плувен комплекс, какъвто заслужава!", написа кметът в личния си профил във Facebook.

Припомняме, че спортния комплекс в "Парка на младежта" предвиждаше ремонт и обновление на познатият на русенци открит плувен басейн "Норд" . Новият комплекс трябва да разполага с открит 50-метров басейн, закрит басейн с размери 25 на 33 м и детски басейн.