От полицията дадоха подробна информация как се е стигнало до инцидента на АМ "Тракия" след който участък от нея остана затворен през вчерашния ден.

Както "Фокус" съобщи около 09.22 ч. на автомагистрала "Тракия"  влекач "Волво" с полуремарке, управляван от 64-годишен мъж от Ямбол,  превозващ скрап в посока Бургас, поради загуба на контрол по време на движение вследствие спукана гума, навлиза в лявото пътно платно блъска странично попътно движещ се л.а. "Киа Сийд", с пловдивска регистрация, управляван от 49-годишен пловдивчанин, преминава през двете предпазни мантинели и навлиза в насрещното пътно платно, където блъска лек автомобил "Форд", със софийска регистрация, управляван от 49-годишна бургазлийка. И тримата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотици, като отчетите са били отрицателни.

Водачът на влекача е прегледан в УМБАЛ – Бургас и е освободен за домашно лечение. Той е получил изкълчване на дясна ръка, охлузвания и натъртвания по тялото. Водачът на л.а. "Киа" е прегледан в УМБАЛ - Бургас и е освободен за домашно лечение с травма на главата и рана на коляното, охлузвания и натъртвания по тялото. Неговата 48-годишна спътничка е прегледана в УМБАЛ - Бургас и е освободена за домашно лечение с контузия на гръдния кош, ръката охлузвания и натъртвания по тялото. Водачката на форда е настанена за лечение в болница "Дева Мария" с травма в областта на главата и охлузвания по ръката.

От катастрофата са нанесени материални щети по инфраструктурата - 24 метални колчета и 23 звена от мантинелата.